Politiet rykket torsdag morgen ut til en arbeidsulykke inne i lokalene til vaskeriet Storvask i Fossegrenda i Trondheim. Operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt meldte om arbeidsulykken på Twitter klokken 08.21.

- Vi fikk melding om ulykken klokken 08.08. Det skal være en klemulykke i forbindelse med arbeid som innebærer gass. Den omkomne arbeidet for et firma som driver med vedlikeholdsarbeid og var ikke ansatt i vaskeriet, opplyste operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Undersøkte vaskeriet

Klokken 08.33 meldte politiet at en mann i 50-årene var omkommet i ulykken.

Mannens pårørende og arbeidsplass er varslet om dødsfallet.

Mannen døde i forbindelse med at han utførte arbeid inne på dette vaskeriet i Fossegrenda. Foto: Håvard H. Jensen

Flere politipatruljer jobbet torsdag formiddag på stedet. De gjennomførte avhør og i tillegg gjorde krimteknikere undersøkelser inne i vaskeriet.

- Det er ennå for tidlig å konkludere med hva som har skjedd, sier Berit Wibe Hilmarsen, vaktleder ved kriminalvakta i Trondheim, til Adresseavisen torsdagskveld.

Arbeidstilsynet er også koblet inn i forbindelse med arbeidsulykken.

Kartlegger bedriftene

Tilsynsleder Tore Jeppe Sørhaug i Arbeidstilsynet opplyser at de har vært på ulykkesstedet, og at de jobber ut fra hvordan bedriftene har forholdt seg til arbeidsmiljøloven.

- To av våre ansatte har startet sin undersøkelse, og vi skal blant annet kartlegge hvem av de to bedriftene som ansvar for sikkerheten i forbindelse med det som har skjedd. Den undersøkelsen fortsetter vi med i neste uke, sier Sørhaug.

Sørhaug vil ikke spekulere i hva som kan ha skjedd, og som førte til at rørleggeren omkom under arbeidet.