- Jeg håper å overbevise dem om at vi må ha et felles møte med Transnova og elektriker, sånn at vi kan få inn litt mer kunnskap om dette.

Det sa Tonje Edvardsen like før hun gikk inn i et møte med styret i Søndre Hallset borettslag i går kveld. Her har Edvardsen kjøpt leilighet. Problemet er at styret nekter henne å lade el-bilen. Styret har argumentert med at strømnettet er gammelt, og at det ikke er økonomisk forsvarlig å starte utbygging.

- Brukerne må betale

TOBB, som er Midt-Norges største boligbyggerlag, har i samarbeid med Norsk Elbilforening utarbeidet en egen veileder til hvordan el-bilspørsmålet kan håndteres i borettslag. Målet er å unngå konflikter.

- I prinsippet kan ikke beboere med el-bil forvente at fellesskapet skal være med på å betale merkostnader. Dersom de elektriske anleggene er for gamle, må kostnadene ved å utarbeide disse fordeles på el-bilbrukerne, sier administrerende direktør Torbjørn Sotberg i TOBB.

- Man kan også se på spesielle tiltak for å komme i gang. Det kan hende det blir litt vel dyrt for den første i et borettslag som kommer med el-bil, supplerer viseadministrerende direktør Torkil R. Iversen.

Fikk ja, deretter nei

Borettslaget Søndre Hallset, som administrerer 304 boenheter, er ikke organisert i TOBB. Når Tonje Edvardsen flytter inn, vil det være to beboere med el-bil. Den andre av dem, Mariann Olsen, hadde også møtt opp for å diskutere saken med styret i går. Olsen skal først ha fått tillatelse til å lade ved en parkeringsplass med motorvarmer, men fikk siden beskjed om at dette måtte opphøre.

Styret i Søndre Hallset borettslag ville ikke kommentere saken i går.

Borettslag nekter Tonje å bruke elbi- Tonje Edvardsen har el-bil. har kjøpt leilighet i Søndre Hallset BL i september Foto: KIM NYGÅRD