I dag har det krydd av folk ved Hestsjøen på Heimdal. Noen benyttet også sjansen til å grille i godværet, og dermed havnet det en varm grill i restavfallscontaineren på området. På grunn av dette oppsto kraftig røykutvikling. Brannvesenet måtte i 17-tiden rykke ut for å slukke.

- Man bør ikke kaste varme griller i restavfallet. Det er mye plast i slike containere, og hvis det begynner å brenne får man helseskadelig røyk som ikke er bra å puste inn, sier brannmester Robert Olsson ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Han oppfordrer folk til å kaste engangsgriller i grillcontainere som er tilpasset formålet. Ved Hestsjøen er det ikke satt frem slike. Da bør man passe på at grillene er kalde før de kastes, påpeker Olsson.

Brannvesenet advarer folk mot å kaste varme engangsgriller i restavfallscontainere. Det oppsto røykutvikling ved Hestsjøen i ettermiddag på grunn av dette. Foto: Pål E. Solberg
En engangsgrill i restavfallet sørget for kraftig røykutvikling ved Hestsjøen i ettermiddag. Brannvesenet hadde godt med publikum mens de arbeidet på stedet i varmen. Foto: Pål E. Solberg