Nå har Trøndelag brann- og redningstjeneste inngått et samarbeid med Egon Restaurant. I løpet av mai vil et nytt aktivitetshefte for barn bli lansert. Prosjektet brannbamsen Bjørnis ble startet i mai i 2013, men det er først det siste året det har blitt satset på. Det er nå to personer som driver arbeidet som er rettet mot barn.

- Det er et aktivitetshefte som fokuserer på brannsikkerhet for barn. Barna vil få utdelt dette heftet når de er på restauranten og vil kunne ta med dette hjem for å ha en branntest sammen med foreldrene, sier Rikard Heimen, prosjektleder for Bjørnis.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

For hvert hefte som blir delt ut på spisestedet får prosjektet én krone. I løpet av året vil det bli levert rundt 200 000 hefter fordelt på to opplag over hele landet.

- Vi har valgt Egon fordi det er en kjede som satser på barn og barnefamilier. Vi håper derfor å nå ut til flest mulig. Det er viktig at barna lærer seg brannsikkerhet. Hvis barna kommer hjem til foreldrene og sier at de skal ha brannøvelse, så er det vanskelig å si nei, sier Heimen.

Les også: - Har delt ut mellom 40 og 50 Bjørnis-bamser til barn etter alvorlige hendelser

Bjørnis som gjelder

Familierestauranten har i alle år hatt aktiviteter for barna, men nå er det brannbamsen Bjørnis som gjelder for alle barn som skal spise på restauranten.

- I høst fant vi ut at det hadde vært fint med et budskap i det som blir gitt ut til barna. Budskapet er sikkerhet og skal vekke barns interesse for forebyggende brannvernarbeid. Gjennom oppgaver og innspill skal barna synes det er lærerikt å få aktivitetshefter hos oss, sier Ståle Nøst, markedsansvarlig i Egonkjeden.

Les også: Vil du møte Bjørnis og Elias?

Les også: Bjørnis kom til unnsetning da Michelle satte fast hånda

Positive tilbakemeldinger

Trøndelag brann- og redningstjeneste har nettopp gjort ferdig en brannvernbok som er rettet mot barn fra 4-8 år. Denne boken er tiltenkt barnehager og småskolen. Barna vil kunne ta med seg denne boken og Bjørnis-bamsen hjem for å ta en branntest sammen med foreldrene.

- Dessverre så er det bare noen få barnehager som har mulighet til å delta på dette i år på grunn av begrenset kapasitet og økonomi, sier Heimen.

Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive.

- Barna synes det er gøy å kunne lære de voksne og ha disse øvelsene hjemme. Vi har også fått tilbakemeldinger fra foreldre som forteller at de ikke har hatt fungerende brannvarslere hjemme, sier Heimen.

Les også: Bamsen Bjørnis reddet dagen da Isach ble påkjørt av lastebil

Les også: Bjørnis sprer glede og informasjon på sosiale medier