Kvinnen skulle krysse veien og var på vei over et fotgjengerfelt da hun ble påkjørt av en bil. Politiet fikk inn melding om ulykken i 08.30-tiden, og sendte ut en patrulje for å gjøre undersøkelser på stedet.

- Vi fikk melding om at kvinnen ikke hadde gått av sykkelen da hun skulle krysse fotgjengerfeltet. Føreren av bilen fikk ikke øye på kvinnen, og rakk ikke å stoppe. Vi har fått beskjed om at det er snakk om mindre personskader, men at kvinnen ble noe forslått og sendt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Opprettet sak

Ifølge Kimo er det opprettet en trafikksak på hendelsen fordi saken er delvis omfattende og at det er knyttet usikkerhet rundt skyldsspørsmålet. Politiet har ikke beslaglagt førerkortet til bilføreren.

- Det er vanskelig å si hvem sin feil dette er, og det vil bli opp til en politijurist å ta nærmere stilling til. Det var en del vitner på stedet som fikk med seg ulykken, og vi vil nå etterforske saken videre, sier Kimo, som legger til at politiet generelt sett oppfordrer syklister til å gå av sykkelen når de krysser en vei, og at bilførere bør være ekstra aktsomme på at uforutsette hendelser kan oppstå.

- Vi oppfordrer både syklister og bilførere til å være ekstra aktsomme, spesielt nå som det er mørkt ute tidlig om morgenen, og gjør det vanskelig å få skikkelig sikt, sier Kimo.