Forslaget som Arbeiderpartiet, SV, Sp og Miljøpartiet De Grønne fikk flertall for i Oppvekstkomiteen i kveld innebærer ingen skolenedleggelser. Kalvskinnet skal bestå og Okstad skole videreføres som 1.- 4. skole.

Men Kalvskinnet og Ila skole slås sammen, slik at de blir to avdelinger under en felles rektor. Beregnet innsparing: 1,1 millioner.

Videre fjernes småskoletillegget som Kalvskinnet i dag nyter godt av: Innsparing: 1,2 millioner.

Det skal heller ikke gjøres vesentlige investeringer på Kalvskinnet og kulturskoleaktiviteten ved skolen flyttes i størst mulig grad til Bispehaugen og Singsaker skole.

Sammenslåinger av flere små skoler

De rødgrønne ber rådmannen vurdere om flere små skoler som ligger nær hverandre kan slås sammen med felles rektor.

Småskoletillegget fjernes generelt. Rådmannen skal i stedet utrede et nytt grendeskoletillegg beregnet på små skoler i mer grisgrendte strøk. Innsparing 2,5 millioner. Denne saken skal legges frem for politisk behandling i første halvår 2010.

Oppvekstkomiteen ber rådmannen legge frem en løsning for å løse behovet for nye skoler i østområdene. Man vil også ha bedre utnyttelse av kapasiteten ved Rosten skole. Politikerne ønsker fleksible skolegrenser i noen opptaksområder for mer effektiv utnyttelse av kapasiteten.

Administrasjonen får i oppdrag å justere grensene for Saupstad skole for å få «bedre variasjon i boligsammensetningen».

Selg, selg

For å skaffe penger vil de rødgrønne selge bygg som ikke brukes til skoleformål ved Bispehaugen. Salg eller utleie av gamle Ranheim skole skal også vurderes. De rødgrønne ber også rådmannen ta en gjennomgang for å se om det er mer som kan selges for å frigjøre investeringsmidler. Utleie av lokaler til lag og organisasjoner foreslås som inntektskilde.

Politikerne vil også flytte kulturskoleaktiviteter til skoler med ledig kapasitet.

FAU-leder Emmaunel Causse og foreldrene ved Kalvskinnet skole har kjempet en lang kamp for å bevare sentrumsskolen i Trondheim. Foto: JENS PETTER SØRAA