Trondheim bydrift bruker de siste arbeidsdagene frem mot påske til rengjøring av sentrumsgatene. De neste åtte ukene skal tonnevis av støv og strøsand fjernes. Totalt 800 kilometer fortau og bil- og sykkelvei skal rengjøres.

Starter der det er bart

Kommunen har et begrenset antall feiebiler til rådighet, derfor er det viktig å komme i gang så fort snøen har forsvunnet.

- Nå pågår det feiing i deler av midtbyen og på Lade. Fra uke 14 starter vi for fult i sentrum og Lade-området, sier Kjetil Haarberg i Trondheim Bydrift.

Les også: Slik ser tunnelen ut før og etter vask

Parkerte biler et problem

Arbeidet med rengjøring av gatenettet tar om lag åtte uker. Biler som står parkert i gatene gjør at ikke all sand blir fjernet. I sentrum blir det skiltet når gatene skal feies og spyles. Ute i bydelene får beboerne i tillegg sms-varsling på mobilen før feiebilene kommer.

– Vi startet med sms-varsling i 2013. Dette har fungert veldig godt, og publikum er veldig positive til ordningen. Byen blir renere hvis bilene blir flyttet, for vi har ikke kapasitet til å komme tilbake flere ganger, sier Haarberg

Les også: Vårrengjøring: Dette bør du vaske nå

80 mil gater, fortau og sykkelveier skal rengjøres. Foto: TERJE SVAAN