Frøydis Saltnes var på tur i Bymarka sammen med samboeren og hunden. Da de spiste lunsj ved Kobberdammen dukket det opp en pelskledd krabat som også ville være med på turen.

- Det var hunden vår som oppdaget dyret først, den ble helt rabiat. Vi ble veldig overrasket da vi så hva hunden reagerte på, sier Saltnes.

Drakk vann og spiste pølse

- Dyret var ikke redd for oss i det hele tatt. Det var mer interessert i hva vi spiste og luktet på matpapiret vårt. Vi ga den noen pølsebiter og lot den drikke av vannflaska vår, sier Saltnes.

Turgjengen var ved Kobberdammen i en halvtime før familien måtte pakke sammen. Det virket som om dyret ikke var forberedt på å ta farvel med familien så fort.

- Da vi startet på hjemturen fulgte den etter oss et godt stykke, men etter en stund ble den lei og løp tilbake til skogen, sier Saltnes.

Tam ilder

Saltnes er usikker på hva slags dyr de møtte i Bymarka, men Anne Marit Helmersen, som er dyreansvarlig i Namsskogan familiepark, er sikker i sin sak.

- Det er en ilder. Vi har en ilder i parken som heter Arne, og den er prikk lik ilderen på videoen, sier Helmersen.

Helmersen er sikker på at ilderen er tam, og at den trolig har blitt forlatt eller har rømt fra eierne sine.

- Ville dyr oppfører seg ikke på denne måten, forklarer Helmersen.

- Ildere kan bite ganske hardt

Hvis du ser denne ilderen i Bymarka, oppfordrer Helmersen deg til å kontakte dyrebeskyttelsen eller politiet.

- De kan sjekke om dyret er merket med en mikrochip. Hvis du prøver å fange den med et bur eller lignende, så må du være litt på vakt. Ildere kan bite ganske hardt, advarer Helmersen.