Kvinnen, som er i 40-årene, ble kjørt til Orkdal sjukehus. En tenåring er mistenkt for angrepet som skjedde ved et gårdsbruk på Svorkmo, ikke langt fra Vormstad.

- Hun skal ikke være livstruende skadd. Gjerningsmannen er pågrepet og i varetekt. Ifølge opplysninger vi har fått, hadde han en skummel halloweenmaske på seg, sier krimvaktleder Kristian Mørkved til Adresseavisen.

Ringte på

- Det er en tenåring som har angrepet en kvinne med øks og kniv. Han ringte på døren hjemme hos kvinnen og gikk deretter til angrep. Han hadde også et hodeplagg som kan være relatert til halloween, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard.

Politiet holdt vakt på stedet i påvente av krimteknisk bistand. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Politiet har ennå ikke oversikt over hvor alvorlig kvinnen er skadet.

- Men hun er skadet i armer, bryst og hode. Den mistenkte skal ha brukt både kniv og øks i angrepet. Vi var i kontakt med kvinnen i 40 minutter mens vi var på vei dit, og hun var ved bevissthet, sier Handegard.

Raskt pågrepet

Tenåringen ble pågrepet i nærheten av huset da politiet ankom stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22, og klokken 22.37 var to enheter og en ambulanse på stedet.

De sikret spor og tok bilder i inngangspartiet hvor angrepet skal ha funnet sted. Foto: Joakim Slettebak Wangen

- Vår første prioritet var å ta hånd om den skadde kvinnen. Andre prioritet var å pågripe den mistenkte, noe som gikk raskt. Den mistenkte er ikke noen vi har kjennskap til fra tidligere. Vi hadde også telefonkontakt med gutten før vi kom til stedet, og det skyldes sannsynligvis at han selv ringte oss - uten at jeg har konkrete opplsyninger om dette, sier Handegard.

Legesjekk

Den pågrepne tenåringen vil også bli innbrakt til legesjekk.

- Kjenner den skadde kvinnen og mistenkte hverandre?

- Det har vi ingen opplysninger om.

- Var det vitner til stede?

- Ikke som vi vet så langt.

Barnevernet varslet

Politiet startet natt til tirsdag etterforskning av saken.

- Vi sikrer nå bevis, både rundt mistenkte og på åstedet. Den mistenkte vil også bli undersøkt av lege. Når vedkommende er såpass ung, blir også barnevernet koblet inn. Foreldrene er også orientert, opplyser krimvaktleder Frode Tyvoll.

Han kan ikke si når gutten vil bli avhørt.

- Han er siktet i det han er pågrepet, men vi har ikke skrevet en siktelse ennå, sier krimvaktlederen.