Før skolestart neste år vil 57 utleieleiligheter i gamle St. Elisabeth Hospital i Ila i Trondheim stå klare for å ta imot studenter. Det er Ruta AS som er byggherre og Ruta entreprenør gjennomfører arbeidet.

- Vi vant en anbudsrunde om å rehabilitere eiendommen, men jobben kom aldri i gang, så da kjøpte vi like så godt hele bygningen selv, sier daglig leder, Rune Storm, i Ruta AS til Adresseavisen.

Beholder navnet

Ruta AS kjøpte eiendommen av Aha eiendom, som allerede hadde ordnet en rammeavtale om å gjøre om det gamle sykehuset til utleieleiligheter.

- Vi manglet bare en tillatelse til igangsetting. Det fikk vi, og i forrige uke startet vi rivingen, sier Storm.

Han legger til at de fortsatt kommer til å bruke navnet St. Elisabeth når de omtaler eiendommen.

Fasaden er verneverdig

Det blir en rehabilitert del på bygget og et nytt tilbygg. Begge deler skal bestå av fire etasjer i tillegg til kjeller. I nybygget skal kjeller benyttes til bod- og parkeringsareal. Bruttoareal på bygningen vil bli 3484 kvadratmeter.

Fasaden på den gamle delen er verneverdig og vil stå uendret.

Eiendommen vil få en verdi på over 200 millioner etter at Ruta Entreprenør har fullført sin totalentreprise på rundt 110 millioner.

34 millioner

Frem til begynnelsen av 2010 holdt hjerteklinikken ved St. Olavs Hospital til i bygningen fra 1872, før klinikken flyttet til nybygg på Øya.

I 2012 ble St. Elisabeth Hospital kjøpt for 34 millioner kroner av en boligutleier som den gang het Nidaros Bolig. Da hadde eiendommen vært til salgs siden 2008.

Like etter kjøpet fortalte Nidaros Bolig at de ønsket å gjøre om bygningene til studentboliger.

På sikt ønsket Nidaros Bolig å omregulere eiendommen permanent fra sykehus til leiligheter, og de ville bygge 70–90 utleieleiligheter. De kom aldri så langt. De siste to årene har deler av bygningen blitt benyttet til hybelhus. Og nå er det Ruta AS som virkeliggjør leilighetsprosjektet som lenge har vært planlagt på stedet.