Tidlig fredag morgen fikk 110-sentralen melding fra et barn som hadde oppdaget en måkeunge som satt bom fast i et gjerde i Leirfossvegen i Trondheim. Brannvesenet rykket ut til meldingen.

Hode og vinge satt fast

- Da vi kom frem fant vi en måkeunge som satt bom fast med både vinge og hode i et grovmasket nettinggjerde. Vi skjønner ikke hvordan det hadde gått til, sier utrykningsleder Ole Anders Holmvaag ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Brannmennene var imidlertid ikke rådville. Kompetansen på fugler var nemlig godt til stede i vaktlaget, og de trengte ikke en gang å ta frem tanga for å løse oppdraget.

Fikk helsesjekk

- Vi har en røykdykker på vaktlaget som driver med fugler til daglig. Han tok tak i fuglen og fikk lirket den ut. Han ga den også en helsesjekk, og fuglen hadde kun fått seg et lite sår, sier Holmvaag.

Dermed kunne vaktlaget slippe fuglen ut ved en liten vannpytt i nærheten. Oppdraget var et fint avbrekk for brannmennene.

- Dette er ikke et dagligdags oppdrag for oss, men innimellom har vi ulke typer dyreredning. Livredning er livredning, sier Holmvaag.

SE VIDEO: Brannvesenet reddet Chilli