Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Trøndelag skal 59-åringen ha begått overgrep mot stedøtrene i perioden 1995-1999.

Mannen var gift med jentenes mor i denne perioden. Overfor den eldste datteren skal han ifølge tiltalen fra hun var 10 til nesten 13 år ved flere anledninger ha ført sitt kjønnsorgan inn i munnen hennes, og dessuten ha befølt hennes underliv. Dessuten skal han ha onanert foran både denne jenta og den to år yngre søsteren.Forholdet ble anmeldt i februar i år, og søstrene har forklart seg til politiet om hva som skal ha skjedd.

Fortsatt kontakt

I sin forklaring til Trondheim tingrett i går nektet den tidligere stefaren at han noen gang har gjort seksuelle overgrep mot jentene.- Dette er grove beskyldninger som jeg ikke vedgår på noe vis. Jeg kan ikke skjønne hvor dette kommer fra, sa mannen til tingrettsdommer Rune Lium. 59-åringen er kristen, og traff jentenes mor gjennom en menighet i Trøndelag. De ble gift i 1996, men samlivet varte bare frem til 2000. Likevel har 59-åringen fortsatt hatt en viss kontakt med familien, ettersom han og jentenes mor har et felles barn som de fikk i løpet av ekteskapet.

Krever erstatning

Bistandsadvokat for den eldste jenta er Maria Evenseth. Hun har vegne av jenta krevd 250 000 kroner i oppreisningserstatning. Aktor er statsadvokat Per Morten Schjetne, mens advokat Christian Wiig er 59-åringens forsvarer.

Rettsforhandlingene avsluttes i dag.