Mannen, som nå er siktet for å stå bak totalt ni branner eller branntilløp, ble fredag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett.

Da mannen ble varetektsfengslet for to uker siden, var han siktet for åtte branner eller branntilløp.

I løpet av de siste to ukene skal politiet ha klart å knytte mannen opp mot en niende brann - en bilbrann som skal ha blitt påsatt på Ranheim natt til 30. desember i fjor.

Omfattende siktelse

Mannen er siktet for tre overtredelser av mordbrannparagrafen, fire tilfeller av skadeverk og for to tilfeller av omgang med ild utendørs med fare for brann.

I tingretten nektet mannen straffskyld for alle forholdene og ba om å bli løslatt.

Av fengslingskjennelsen går det frem at en analyse av kontoutskrifter viser at mannen skal ha kjøpt en spesiell type kondensfjerner som sannsynligvis ble benyttet ved brannstiftelsen ved Hoeggen kirke. Det ble på brannstedet funnet en skrukork som passer til en slik flaske.

Kjøpte rødsprit før bilbrann

Før bilbrannen på Ranheim natt til 30. desember viser kontoutskrifter at siktede kjøpte rødsprit dagen i forveien, ifølge kjennelsen.

Overvåkningsbilder viser også at siktede var ute og gikk flere ganger den aktuelle natten, like ved åstedet.

På overvåkningsbildene ser det ut til at siktede bar papp, som også var materialet som ble påtent på bilens frontrute, ifølge kjennelsen.

I snøen ved den påtente bilen ble det også funnet fotavtrykk som passer til en støvel beslaglagt hjemme hos siktede.

Disse sporene går i retning siktedes bopæl, går det frem av kjennelsen.

Sikre observasjoner på Dreams

Fra kjennelsene fra Sør-Trøndelag tingrett og Frostating lagmannsrett, i forbindelse med at mannen ble varetektsfengslet for to uker siden, går det frem at det ble gjort sikre observasjoner av siktede på Dreams showbar samme natt som det brøt ut brann der.

I kjennelsen i forbindelse med dagens fengsling går det frem at det har fremkommet ytterliggere opplysninger som knytter siktede til brannen ved inngangspartiet på strippeklubben.

Da mannen ble varetektsfengslet for to uker siden kom det frem at fotspor knytter siktede til brannen utenfor en bolig på Blaklihøgda 27. januar i år.

Forklaringen styrker mistanken

Under fengslingsmøtet benektet siktede at han har kjøpt lighter, rødsprit og kondensfjerner som tidsmessig ligger nær opp til ulike ildspåsettelser i saken. Tingrettsdommer Marianne Berg, som administrerte fengslingsmøtet, påpeker i kjennelsen at siktede ikke har noen rimelig forklaring på at hans bankort ble brukt til å kjøpe dette.

- Siktedes forklaring bidrar ikke til å svekke mistanken, skriver Berg i fengslingskjennelsen.

Hun besluttet derfor å varetektsfengsle mannen i fire uker.

Mannen anket avgjørelsen i retten. Frostating lagmannsrett vil behandle anken tidlig neste uke.

- Min klient benekter at han har noe med disse forholdene å gjøre, sier mannens forsvarer Arve Opdahl til adressa.no.

Adressa.no ba retten om å oppheve referatforbudet under fengslingsmøtet, noe som ikke ble tatt til følge.