Prisen deles ut i Oslo og består av et diplom og et trofé laget av kunstneren Marius Watz.

Professoren i spillbasert læring ved NTNU er mannen bak læringsverktøyet Kahoot! – verktøyet som gjør klasserommet om til et gameshow, og gir læreren unike muligheter til å måle kunnskaper hos elevene, samtidig som det gjør undervisningen underholdende. Ifølge Teknisk Ukeblad har Wang selv brukt Kahoot! med opptil 500 studenter samtidig. Kahoot! har han utviklet med kollegene i selskapet Mobiltroll.

–Resultater fra mitt arbeid er et produkt av god støtte og samarbeid fra kollegaer og studenter på NTNU, et kjempedyktig Kahoot!-team og full støtte fra familie og venner, sier han til Teknisk Ukeblad.

Gjev pris

Teknologibragden er en gjev pris innen akademia, og blir kun gitt til en god ingeniørmessig løsning eller et produkt/løsning som er et gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem. Vinneren kåres i en kombinasjon av en leseravstemning på tu.no og en fagjury. I år er fagjuryen ledet av professor og tidligere NTNU-rektor Torbjørn Digernes.

Innovative applikasjoner

Professor Alf Inge Wang har i hele sin karriere laget innovative læringsapplikasjoner. Han har blant annet stått bak The Amazing City Game, et fartsfylt rebus-spill for å lære om byen Trondheim. KnowledgeWar lar studenter drive kunnskapsbasert rollespill på campus, mens nettrollespillet World of Wisdom er det Wang selv kaller kall en MMOLG (Massive Multiplayer Online Learning Game), skriver Teknisk Ukeblad.