Den offisielle åpningen 24. juni klokka 10.00 er det statsminister Erna Solberg (H) som skal stå for. Markeringen vil skje ved tunnelåpningen på Nyhavna i Trondheim. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

SE VIDEO: Se hvem vi møtte på sykkeltur i Strindheimtunnelen

Guidet busstur

Regionvegsjef Berit Brendskag Lied har sendt ut invitasjon og opplyser at det vil bli guidet busstur i Strindheimtunnelen og lunsj med taler og underholdning i Verkstedhallen på Svartlamoen.

Strindheimtunnelen er en del av prosjektet E6 mellom Trondheim og Stjørdal som ble startet i 2009, og som har en samlet prislapp på 3,3 milliarder kroner. Hensikten er å etablere ny hovedinnfartsåre i Trondheim sentrum øst som en del av ringveisystemet rundt byen. Den avlaster den sterkt trafikkerte Innherredsveien fra Strindheim til Nyhavna, skriver Statens vegvesen i pressemeldingen.

Startet i februar 2014

Tunnelen vil være på 2,5 kilometer med to parallelle løp og rampetunneler. Hastigheten vil være 80 kilometer i timen, med nedsatt hastighet ved utløpene. Den går fra Nyhavna til Strindheim og blir en del av riksvei 706. Byggingen av tunnelen startet i februar 2010. Det er forventet at mellom 20 og 25 000 kjøretøy vil passere gjennom tunnelen i løpet av ett døgn.

Tunnelfest to dager før åpning

Statens vegvesen skriver på sine nettsider at Strindheimtunnelen er en av Norges mest utfordrende veiprosjekter. Det har vært tatt i bruk nye byggemetoder i kvikkleira, og det har vært sprengning under flere tusen beboere. Man måtte også midlertidig flytte vernede hus på Møllenberg og utbyggingen har skjedd mens det har vært stor trafikk inntil byggeanlegget.

SE VIDEO: Her kjøres huset på plass på Møllenberg

Statens vegvesen inviterer også byens befolkning til tunnelfest og tunnelvandring 22. juni klokka 15.00 i den nye Strandveiparken, som ligger på tunneltaket på Nyhavna-siden.

Statsminister Erna Solberg vil få æren av å åpne Strindheimtunnelen 24. juni. Foto: Scanpix