Mannen i 30-årene ble pågrepet for andre gang i Operasjon Gilde på mandag. Samme dag ransaket sivilkledd politi lokalene til Kaliber Gym på Rosten i Trondheim.

Det er generert voldsomme mengder dokumenter og bevis i Operasjon Gilde, som har pågått i flere år. I politiaksjonen mot det populære treningssenteret ble det gjort ytterligere beslag i dokumenter, data og regnskap.

- Det er hull i etterforskningen som vi er ute etter bevis for å dekke opp, sier politiadvokat Per Martin Utkilen til adressa.no.

Fra 2003

To andre menn som ble pågrepet mandag blir løslatt. Onsdag formiddag fremstilles mannen i 30-årene for varetektsfengsling. Han har siden februar 2012 vært siktet for grov omsetning av doping som ledd i det politiet mener er en organisert kriminell gruppe. I tillegg er han siktet for hvitvasking av penger.

Han har tidligere ikke erkjent straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Andreas Møller til adressa.no. Men mens siktelsen mot mannen i over ett år har omfattet tidsperioden fra 2007 til 2012, så utvides rammene i den voldsomt. Ifølge politiadvokat Utkilen går siktelsen nå helt tilbake til 2003.

- Det er bevissituasjonen i saken som gjør at den er utvidet, sier politiadvokaten.

Mannens forsvarer har foreløpig ikke vært i kontakt med sin klient og sier til adressa.no at han ikke kan kommentere siktelsen inngående. Advokaten opplyser at han har mottatt saksdokumenter som er klausulerte. Det er dokumenter han ikke kan si noe om.

Påtalemyndigheten begjærte mannen varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. Sør-Trøndelag tingrett etterkom begjæringen. Mannen må sitte fullstendig isolert i fjorten dager med brev- og besøkskontroll.

- Det er bevisforspillelsesfare som er grunnlaget for begjæringen om varetektsfengsling, sier politiadvokat Utkilen.

Har eksistert i ti år

I november i fjor hadde politiet et gjennombrudd i dopingsaken da en mann ble pågrepet i Trondheim. Mannen erkjente å ha produsert hundretusenvis av tabletter i en provisorisk dopingfabrikk i garasjene tilknyttet boligene han disponerte.

Siktelsen mot denne mannen går også tilbake til 2003. Mannen, som nå er i 40-årene, skal ha brukt dekknavnet «trykkern» på nettet.

Avsløringen av det som var Norges største dopingfabrikk fikk politiet til å uttale at det angivelige, kriminelle dopingmiljøet i Trondheim kan ha eksistert enda mye lengre enn man da hadde bevis for.

- Vi har innhentet bevis mot organisasjonen som har eksistert i Trondheim. Vi har avdekket den organisasjon, sier politiadvokat Utkilen.

Foreløpig er kun én person dømt som følge av Operasjon Gilde.