Klokken 11.40 fikk Statens vegvesen melding om steinskred ved Bynesveien i Trondheim.

- Det skal ha rast ned noen steiner ved Høvringen på fylkesvei 715. Mesta er varslet, og drar til stedet for å fjerne steinene, sier trafikkoperatør Terje Engstrøm i Statens vegvesen.

Skredet har gått på nøyaktig samme sted som det gikk et isskred forrige uke.

Undersøkes av Statens vegvesen

Politiet fikk meldingen om steinskredet klokken 11.45 og sendte en patrulje til stedet.

- Det er snakk om ett par steiner som er mellom 40 og 50 centimeter i diameter, som havnet på siden av veien. Området skal undersøkes av Statens vegvesen, som skal vurdere om det er nødvendig å stenge strekningen, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Roar Dypvik i Statens vegvesen opplyser at det er tilkalt geolog til stedet for å ta en vurdering av skredet.

- Det kan være snøsmelting og is som har ført til at steinen har løsnet. Når geologen kommer skal vi vurdere om det må boltes og sikres, eller om det holder at vi rydder veien, sier Dypvik.

Stenger ett felt

Politiet skriver på Twitter at det er sprekkdannelser i berget ved siden av veien, og derfor stenges det ene feltet ved Høvringen.

Politiet skriver at en må regne med forsinkelser i trafikken på strekningen mellom Trondheim og Flakk. Adressa.nos fotograf på stedet opplyser at politiet i en periode dirigerte trafikken på stedet. Klokken 12.45 er flere biler fra Statens vegvesen på stedet, mens politiet har forlatt.

Ett felt på fylkesvei 715 ved Høvringen er stengt etter steinskred. Foto: Frank Lervik
Statens vegvesen er på stedet for å gjøre undersøkelser. Foto: Frank Lervik