Som så mange ganger før er blomstene på Verftsbrua, populært kalt Blomsterbrua, røsket opp med rot og det hele. Dermed må driftsleder Jan Røising og hans mannskaper i Trondheim bydrift rydde opp igjen.

- Det er helt idiotisk og meningsløst å ødelegge noe vi forskjønner byen med. Totalt sett er 700 planter i 90 kasser ødelagt, sier Røising og forteller at hærverket har foregått gradvis over tid.

Ny type blomst

Til nå har det vært 2000 stemorsblomster på brua, men etter hærverket kommer det nå en ny type.

- Vi skal plante lobelia i de 90 kassene og fylle de inn i ett felt på brua. Lobelia er en blomst som vokser til ganske fort, og vi regner med at de er på plass om et par dager, sier Røising.

En mistenkt

Operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at de mistenker en mann i midten av 20-årene for skadeverket, som de fikk melding om ved halv to-tiden natt til lørdag.

- I tillegg til å ha revet opp blomstene, skal han ha sparket malespann overende på gangveien fra kanalen til sentralbanestasjonen, sier Handegard.

At mannen sparket malespannene overende underbygger han med at mannen som ble tatt hadde lignende malesøl på skoen.

- Vedkommende ble sett sammen med to andre. Det var en person som sto ved elva som meldte fra til oss, sier han.

De to andre er ikke mistenkt for skadeverket.

SI DIN MENING: Er Trondheim verre enn andre byer når det kommer til hærverk?

Gjentakende problem

Det er langt fra første gang adressa.no skriver om hærverk i Trondheim og på Blomsterbrua. Helt tilbake i 2003 har Adressa.no omtalt vandaler på brua. I 2007 gikk det så langt at Trondheim Bydrift ga opp hele brua.

Blomsterbrua er ikke det eneste stedet man er plaget med hærverk. Også på Bakklandet har man opplevd at blomster har vært kastet rundt.

Også busskur har svært ofte fått unngjelde i Trondheim:

SI DIN MENING: Er Trondheim verre enn andre byer når det kommer til hærverk?

Nå skal bydrift plante lobelia i 90 av de tomme kassene.