Natt til 17. mai har vært travel for politiet i Trondheim. Totalt har 18 stykker vært innom politiets arrest - hovedsaklig for ordensforstyrrelser og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

- Både vi på operasjonssentralene og patruljene ute har hatt mer enn nok å henge fingrene i. Det har ikke vært noen alvorlige forhold i natt, men mye ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

Fungerer fint på Festningen

Russen avslutter nå sin feiring, og ifølge Lægdheim har det vært lite hendelser med russen. Politiet var til stede med mange patruljer på festningsområdet gjennom natta, og av de som sitter i arresten er det få russ.

- Når Marinen er stengt får vi samlet russen på Festningen. Der har vi hatt et godt samarbeid med flere andre, deriblant kommunen, Røde Kors og Natteravnene. De tar av en del av trykket på oss, sier Lægdheim.

Røde Kors har gjennom natta tatt vare på flere overstadig berusede russ, og slik sett spart politiet for en del oppdrag der. I 4-tiden var området på Festningen tømt. Natteravenen opplyser i en e-post til adressa.no at de hadde ni MC-ravner og 23 til fots i aksjon gjennom natta. De fleste av disse på Festningen.

Rykket ut til bading

Tidlig på natta fikk politiet flere meldinger om personer som badet i Nidelva. Vitner oppfattet det slik at disse trengte hjelp, men når politiet kom til stedet klarte alle å ta seg opp for egen hjelp.

Politiet har opprettet flere saker etter natta. Ifølge Lægdheim vil en del personer bli bøtelagt for uønsket oppførsel.lægdheim.