Mandag kveld kåret Fashion Awards «Årets motebutikk» i Trondheim på utestedet Downtown. 12 klesbutikker var nominerte for prisen, men juryen sendte brødrene Selbos trendbutikk Briz til topps.

- Juryen sa at vi leverer utsøkt service, og at vi klarer å oppnå suksess i en krevende nisje. Det gjør oss spesielle i Trondheim, forklarer 31-åringen.

En barndomsdrøm

Ifølge Espen er Briz byens eneste butikk som tilbyr massivt utvalg av herredresser.

- De fleste har fire til fem dresser. Vi har minst 25 forskjellige. Det går ikke an å komme innom butikken uten å finne et passende klesplagg. Vi designer i alle farger, men har også tradisjonelle svarte og hvite dresser, sier han.

Espen og broren Tom Roger Selbo (38) åpent Briz for fire år siden.  Siden barndommen har brødrene drømt om å livnære seg som designere. Overraskelsen var stor da de vant prisen, etter å ha vist frem fem egendesignede klesplagg for 150 inviterte publikummere.

Eget klesmerke

- Jeg trodde aldri vi ville vinne. Tom Roger hadde trua, men det var stort uansett.

Designerbrødrene konsentrerer seg om norsk design. Espen forklarer at det viktigste er å tilby kunden den beste kvaliteten og merkene.

- Vi reiser til Kina for å finne ypperste kvalitet på klærne, og har egen skomaker i Spania. Hovedtanken er at vi skal designe for det norske folket. Vi har designet vårt eget merke, Briz of Norway, men tar inn norske designerklær også, forklarer Espen.

Satser på utlandet

Oslo Fashion Awards har siden mars vært på norgesturne i 30 byer over hele landet. Bransjeaftenen består av fagutstillinger trendforedrag, moteshow og prisutdeling for «Årets motebutikk». Lokale vinner presenteres under den nasjonale finalen i Oslo, som går av staben i februar 2013.

- Vi gleder oss helt sinnsykt mye til å sette oss ned ved sybenken for å lage noe tøft før vi representerer Trøndelag i landsfinalen. Det er en fantastisk mulighet for oss, og da får motebransjen se at vi legger hjerte og sjel i dette, sier Espen.

Nå planlegger designerbrødrene å åpne flere klesbutikker i Trondheim, resten av landet og i utlandet.

- Det er klart vi må satse stort. Norsk design er vanvittig populært i utlandet, og vi har allerede gode kontakter i Spania.

foto
Egendesignet: Før vinnerne ble utropt på utestedet Downtown mandag kveld, viste de 12 nominerte frem klesplagg i et moteshow. Espen og Tom Roger Selbo ga juryen et solid inntrykk med eget norsk design. Foto: Alexander Skanke
foto
Foto: Alexander Skanke