Mai er måneden for konfirmasjon, eksamen og nasjonaldagsfeiring. Hvert år oppstår det derfor billige priser til Syden. Men i år har det tatt helt av.

- Det er helt utrolig. Du kan reise tur-retur til den greske øya Santorini for 98 kroner. Jeg har drevet med restplasser i 15 år, og aldri sett lignende priser. Nå dumpes prisene nådeløst, sier daglig leder Jason Eckhoff i restplass.no til adressa.no.

- Krise i bransjen

Charteroperatør Apollo tilbyr flere turer til typiske Syden-reisemål til den ekstremt lave prisen. Og denne gangen er det ikke bare reiser fra Oslo. Reiseglade syden-turister fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Ålesund kan også slå til.

- Solhungrige nordmenn fra hele Norge kan gjøre tidenes reisekupp. Det vitner om at det er en krise i bransjen i mai, og turoperatørene blør penger. Kundene har en utrolig mulighet nå, sier han.

Priser under hundrelappen er historisk, ifølge Eckhoff. Han tror mange har tankene helt andre steder i mai, og de som eventuelt reiser, tenker mest storbyferie.

- Nå er det praktisk talt gratis å reise. Dette er priser som er under flyplassutgiftene. Jeg har aldri sett slike priser. Jeg har sett mye i denne bransjen, men aldri noe sånt, sier han.

- Dyrere å bli hjemme

Han tror billettene til 98 kroner som ble lagt ut i dag vil bli revet bort, men det vil fortsatt være mange gode tilbud de neste to ukene. Mange turoperatører sitter med for mange turer som de ikke får solgt.

- Kanskje man må betale noen hundrelapper, men til prisen for en parkeringsbot er man i Syden. Det er dyrere å bli hjemme. Det er spesielt Apollo som har gått foran med et eksempel og dumpet prisene, sier han.

Charterselskapene tjener godt på kundene ellers i året, og gründeren mener det er prisverdig at de tilpasser seg etterspørselen.

- Selv om man blir borte på nasjonaldagen, så ser vi en tendens til at nordmenn liker å være på farta når det er store dager, som for eksempel julaften og nyttårsaften. Dette er løp og kjøp-priser, sier han.

foto
Daglig leder Jason Eckhoff i restplass.no forteller at han aldri har sett maken til dumping av priser til Syden. Foto: restplass.no
foto
Disse prisene var tilgjengelige onsdag ettermiddag. Foto: skjermdump restplass.no