- Vi håper reguleringsplanen godkjennes slik at sambruksanlegget kan tas i bruk 1.janaur 2018. Vi har ingen tid på miste, sier anleggsansvarlig i Norges Tennisforbund og primus motor for anlegget, Helen Sterud.

LES MER: Store utbyggingsplaner for Lade idrettspark

Øke tilbudet

For 14 dager siden var det offisiell åpning av den nye store kunstgressbanen på Lade som huser amerikansk fotball, rugby, baseball, lacrosse og fotball.  For å styrke anlegget sin status som sentralanlegg ytterligere, og sørge for at bredden i tilbudet øker, er planforslaget for tre nye idrettsbygg nå klar til høring. Byggene plasseres nordøst på anlegget, der hvor blant annet dagens nedslitte garderobeanlegg og kontorbygg er.

I bygningsrådet kommende tirsdag får politikerne i hovedtrekk presentert dette:

* En kombihall til fotball/håndball, samt garderobe for hele anlegget. Hallen forutsettes å bli 50X105 meter, og kan bli inntil 15 meter høyt.

* Ett tribunebygg til den nye banen til Trondheims/Ørn. Planforslaget åpner for en lengde på 70 meter, bredde på 12,6 meter og  7,5 meter høyt. I bygget blir det kontor, garderober, treningsrom og klubbhus. Det blir plass til cirka 620 tilskuere på tribunen.

* Et sambruksanlegg som skal huse fire tennisbaner, bordtennis og kampsport. Selve bygget kan bli inntil 15 meter, men vil fremstå som lavere opp mot Ringve ettersom terrenget stiger. Hele anlegget har en lengde på 105 meter, mens bredden på tennishallen blir 38 meter og 42 meter for bordtennis og kampsport-delen.

I tillegg er det tegnet inn fire utendørs tennisbaner, nye trafikkløsninger og parkering.

Mer lukket område

Planforslaget vil gjøre at området som i dag er åpent og i stor grad ubebygd blir mer lukket. Det gir konsekvenser for sikt inn i og gjennom idrettsanlegget.

Det pekes spesielt på at sikten reduseres mot høydedraget hvor Ringve ligger.

- Når man kommer fra Dalenbrua og opp mot Lade vil sikten mot Ringve stenges, og du vil se rett i en hall, sier landskapsarkitekt ved byplankontoret, Sigrid Topsøe-Strøm Gilleberg.

Også deler av tribuneanlegget skjermer for sikten.

Rådmannen anbefaler forslaget, men ber politikerne blant annet se nærmere på alternativ plassering av tribuneanlegg og kombihallen for mulig å redusere konsekvens for sikten. I planforslaget er noen få alternativer vist frem, men dette er alternativer som både vil fordyre og ødelegge for hovedplanen.

60 millioner kroner

Sambruksanlegget, som Trondhjems Tennisklubb, NTNUI Tennis, Vikåsen Bordtennisklubb og Trondheim Taekwon-Do Klubb har gått sammen om å realisere, er anlegget som er kommet lengst i planleggingen. Anlegget har en pris på inntil 60 millioner kroner, og formannskapet vedtok i januar at får et samlet tilskudd (inkl. kommunalt tilskudd til anlegg som er berettiget statlige spillemidler) på 19,5 millioner kroner.

- Vi har jobbet lenge for dette, og håper dette forslaget går gjennom ganske raskt. Etter 1. januar 2018 har ikke kampsportene i byen et eget sted å være, og de tennisbanene som er i byen er ikke gode. Mister vi mye tid nå, er det fare for at idretten dør ut, sier Sterud.

Her er Ladeanlegget slik det er planlagt Foto: Trondheim kommune /Tegn3
Slik ser det ut fra Rønningen Gård. Foto: Trondheim kommune /Tegn3
Flerbruksanlegg: Et helt nytt sambruksanlegg for tennis, bordtennis og kampsport skal stå ferdig i nordenden av Lade idrettspark i april 2017. Hele området rustes opp med nye haller og utendørs anlegg. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN