Den 17 år gamle gutten som fikk knivsår i halsen og beinet, har vært gjennom to operasjoner ved St. Olavs Hospital.

Adressa.no har vært i kontakt med 17-åringen og han forteller at han er på bedringens vei. Han ønsker ikke å snakke med pressen om hva som faktisk skjedde under masseslagsmålet på Marinen mandag kveld.

Mange skadet

En 21-åring og en 26-åring er foreløpig siktet i saken. Politiet mener 26-åringen er mannen som stakk 17-åringen med kniv. Også flere andre personer ble skadet i slagsmålet. De to siktede har ifølge politiet tidligere vært involvert i narkotika- og voldskriminalitet.

Hendelsesforløpet står foreløpig ikke helt klart for etterforskerne. Men det er på det rene at det allerede tidligere på kvelden var en tildragelse mellom noen av de involverte. Denne hendelsen skjedde i området rundt Nidarosdomen.

Salg av «stæsj»

- Et vitne har forklart at det skal være snakk om salg av noe «stæsj» i forkant av slagsmålet, og det skal ha oppstått en krangel i forbindelse med dette, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem ved Heimdal politistasjon

Senere på kvelden skal to kamerater av den skadde 17-åringen, fysisk ha blitt holdt tilbake av en gruppe på fire personer på Marinen.

- Den ene kameraten skal ha ringt til 17-åringen og sagt at en gjeng bevæpnet med kjepper var etter ham. Dette skal ha fått 17-åringen til å vende tilbake til Marinen, sier Sunde-Eidem.

På Marinen startet slagsmålet.

Knivmann fikk bank

- Sju-åtte stykker var direkte involvert, og en stor gruppe personer gikk i tillegg løs på mannen som trakk kniv. Han fikk seg en skikkelig omgang juling, sier Sunde-Eidem.

Politiet vet ikke hvilket «stæsj» som var gjenstand for krangelen. Sunde-Eidem opplyser at det ikke ble beslaglagt narkotika i forbindelse med pågripelsene.

Adressa.no har også vært i kontakt med et vitne, som sier at to russ fikk juling med kjepper tidligere på kvelden ved Nidarosdomen. Vitnet forteller at rundt 20 personer gikk løs på mannen som trakk kniv på Marinen.

En 17-åring ble stukket to ganger med kniv under et masseslagsmål på Marinen sist mandag. Foto: KRISTOFFER FURBERG