Ben David Normann (20) fikk igjen sin Saab 99 1982-modell i en litt annen stand enn da den ble stjålet fra hans hjem på Risvollan i Trondheim 5. juli i år. 3. august ble nemlig bilen benyttet som fluktbil etter at biltyvene hadde forsøkt å stjele nok en bil i Trondheim.

Tatt på fersken

De ble da tatt på fersken av den kvinnelige bileieren (23) og stakk fra stedet i Normanns svenske klassiker.

Kvinnen noterte bilnummer og varslet politiet. Dette resulterte i en dramatisk biljakt.

Mellom fire og seks politibiler søkte etter den stjålne bilen i området Dalgård og mot Munkvoll og Byåsveien.

- Bilen kjørte såpass hardt at vi fryktet at noen tredjepersoner kunne bli skadd, sa operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund.

Kjørte villmann

På Munkvoll kom en av politibilene i kontakt med fluktbilen. Biltyvene økte da hastigheten kraftig. Ifølge politiets innsatsleder Geir Skjelvan kjørte de så fort at bilen skrenset i flere rundkjøringer.

Ifølge et vitne tippet bilen nesten til side da den til slutt kjørte av veien. Bilen var da i Byåsveien ved Havstein og mannen og kvinnen stakk videre inn i et boligområde til fots. De to ble pågrepet kort tid etter.

- Måtte le

- Jeg var på ferie da dette skjedde og ble oppringt av broren min som kjente igjen bilen i avisa. Først måtte jeg le av at den var brukt som fluktbil, men så tenkte jeg at det var kjedelig at den var blitt ødelagt, sier Normann.

I tillegg måtte han ut med 1600 kroner til bilbergingsselskapet som tauet Saaben fra stedet.

- Bilen starter og går, men understell, bak- og forstilling, samt bakaksling må byttes. Kjører du ti meter med den faller nok høyre bakhjul av.

Stjålet to ganger på under ett år

Nå forsøker 20-åringen å selge bilen på finn.no for den nette sum av 5000 kroner.

- Der er kun én som har vært og sett på den foreløpig, men jeg har ikke fått noe bud.

I annonsen skriver Normann: «Bilen later til å være populær i forbrytermiljø ettersom den har blitt stjålet to ganger. Under siste tyveri ble bilen brukt som fluktbil, med et resultat som framgår ganske tydelig på bildene».

Første gang bilen ble stjålet var høsten 2008.

- Da ble den oppdaget av en politipatrulje og jeg fikk den hjem like hel. Dessverre gikk det ikke slik denne gangen, sier bileieren som også tar litt selvkritikk:

- Den er nok et lett offer ettersom jeg har en godt synlig startknapp i midtkonsollen som fungerer slik at du kan starte bilen uten nøkkel.

Bilen fikk hard medfart i politijakten. Foto: GLEN MUSK
Bilen fikk hard medfart i politijakten. Foto: GLEN MUSK