Seks sivilingeniørstudenter ved NTNU i Trondheim stakk i august av med seieren for «Beste mobilspill» og «Spillernes valg» under Norwegian Game Awards for appen «Fun Run». Nå ligger spillet deres også på Itunes sin toppliste for nedlastede spill i USA, og kan spilles på Iphone, Ipad og Android-enheter over hele verden.

- Veldig stort

Tre av studentene bak spillet, og eierne av firmaet «dirtyBit Games» har opplevd så stor suksess med Fun Run at de i høst valgte å ta fjerde året ved linjen datateknikk over to år, for å kunne fokusere mest mulig på spillutvikling.

- Det er utrolig kult at spillet ligger på en 7. plass i USA. Det er veldig stort for oss, siden det er så hard konkurranse om å ligge på topp, spesielt i USA, sier «spillgründeren», «dirtyBit»-eieren og datateknikk-studenten ved NTNU Nicolaj Bropy Petersen fra Bærum.

Trenden sprer seg

I høst lå appen på topplisten også i Norge, og suksessen har ikke latt vente på seg etter at spillet ble lansert for mobilbrukere i september. I tillegg til prisene, høster spillet også mye gode tilbakemeldinger fra brukere. Etter at Fun Run ble lansert har spillet blitt lastet ned over 100.000 ganger pr. dag.

- Onsdag ble spillet lastet ned 126.000 ganger, og det er konstant 10.000 spillere online i snitt. Og disse tallene øker hver dag. Det er bare helt fantastisk, sier Petersen.

Bærumsgutten ser stadig flere og flere medstudenter som sitter og spiller det spillet han har vært med å lage i lunsjen og på lesesaler rundt omkring i Trondheim, og forteller at trenden er i ferd med å spre seg som «ild i tørt gress».

Større en Wordfeud?

Bærumsgutten forteller at han har tro på at appen vil bli like stort som den tidligere datateknikk-studenten Håkon Bertheussens Wordfeud. Kanskje til og med enda større, om vi skal tro Petersen.

- I motsetning til Wordfeud, der man legger en brikke annenhver gang, kan man spille Fun Run i realtime multiplayer modus. Man kan spille med både venner og ukjent på samme tid, når som helst og hvor som helst, sier Petersen som tror at realtimeteknologien er fremtiden innen mobilspill.

- Vi tror dette er den kommende trenden. Jeg tror folk blir mer og mer travle i hverdagen, og at de da vil ha denne slags type underholdning som man kan spille på bussen eller på lesesalen, og som ikke tar så lang tid for hver gang, sier han.

Fun Run er ett spill som baserer seg på at man velger seg små lodne dyr som man konkurrerer med mot kjente eller ukjente spillere, der det er om å gjøre å komme først i mål.

Blodig humor

I Fun Run kan man velge å legge til venner ved at man søker opp brukernavnene til de man kjenner. Petersen forteller at han har sett at flere har lagt ut brukernavnet sitt på Twitter og Instagram og spurt om at vennene må legge dem til slik at de kan spille sammen.

Konseptet med Fun Run er et såkalt multiplayer-kappløp for opp til fire spillere og er gratis å laste ned. Humoren i spillet kan minne om «Happy Tree Friends», med små søte dyr som blir utsatt for lynnedslag, blodige bjørnefjeller og spinnende sagbladet.

Aldersgrensen på spillet er satt til ni år, på grunn av det Petersen omtaler som «voksen humor».

Kan tjene gode penger

DirtyBit har gitt ut spill tidligere, men FunRun er det hittil største og mest ambisiøse. Og nå har de store vyer.

Selv om spillet er gratis å laste ned, kan eierne tjene godt på prosjektet.

- Spillet er basert på at vi skal tjene penger på såkalte «in-app-purchases», det vil si at spillet er gratis for nedlasting, men om man vil ha en litt kulere karakter eller utstyr så kan man kjøpe ulike ting som hatter eller dette inne i spillet. Modellen er valgt på grunnlag av statistikk som viser at dette er den forretningsmodellen som på lengre sikt vil føre til størst inntjening, sier Petersen.

Nå vurderer studentene å legge inn reklame i spillet, for å få en ekstra inntekt.

foto
Det er blodig, men gøy. I Fun Run kan man konkurrere mot både kjente og ukjente. Foto: Nicolaj Broby Petersen