Skyttermiljøet har lenge hatt et ønske om å utvide anlegget, men er blitt møtt av sterk skepsis på grunn av frykt for forurensning av drikkevannet Jonsvatnet.

Uenigheten har vært så stor at saken ble brakt til departementskontorene i Oslo.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner slår nå fast at det skal være mulig å modernisere dagens anlegg og likevel ta vare på drikkevannet.

- Kommunen har jobbet med planer for skytebanene på Digresmyra helt siden 1980-tallet. Jeg er glad for at vi nå har vedtatt en reguleringsplan som avveier de ulike hensynene opp mot hverandre, sier Sanner i en pressemelding.

Har fastsatt åpningstider

Dagens skyteanlegg er blitt godkjent, og gis muligheter for å utbedres.

- Jeg har lagt vekt på at de eksisterende anleggene skal kunne moderniseres så fort som mulig innenfor de rammene nødvendig sikring av drikkevannet gir. Det vil bedre forholdene for skytterne ved at de får mer forutsigbarhet for videre drift og mulighet for å forbedre standarden på anleggene, sier Sanner i pressemeldingen.

Han peker på at oppgradering av anlegget vil bedre forholdene med tanke på støy, men det er likevel fastsatt åpningstider som skytterne må forholde seg til.

Det er mulighet for å skyte ved anlegget til klokken 21.00 på hverdager og 17.00 på lørdager. På søndag kan det avholdes terminfestede skytestevner en søndag i måneden mellom klokken 13.00 og 17.00. Det kan også godkjennes noen dager med avvikende åpningstider for obligatorisk skyte- og jegerprøver.

–Går på helsa løs

Skyttere og naboer til anlegget har stått meget sterkt mot hverandre i saken som statsråd Sanner nå har avgjort.

Skytter Ragnar Hegge fortalte til Adresseavisen tidligere i år at skytingen ikke er en trussel mot drikkevannet.

- Salting og asfaltering utgjør en større trussel. Nei, dette er bare noe politikerne finner på for å få oss vekk, sa han.

Nabo Erling Engelsesåstrø fortalte at han har kjempet mot støyen fra anlegget i en mannsalder.

- Den er ikke bare plagsom - den går på helsa løs, sa Engelsesåstrø.

Fra befaringen i mars der representanter fra kommunal- og moderniseringsdepartementet deltok. Foto: Espen Bakken