Politiet gikk torsdag ettermiddag ut via Twitter og advarte folk om falske brannmenn på Flatåsen i Trondheim.

Svært alvorlig

Ved Trøndelag brann- og redningstjeneste har de mottatt flere telefoner om dette. Brann- og redningssjef i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Torbjørn Mæhlumsveen, ser svært alvorlig på saken.

- Jeg synes det er veldig alvorlig at noen prøver å ta seg inn i boliger på denne måten. Det er en svært lite ønsket oppførsel, sier han.

Mistenkelig

Han forteller at beboere på Flatåsen har tatt kontakt med dem, og fortalt at de har blitt mistenksomme på grunn  av oppførselen til den eller de som har kommet på besøk.

- Jeg vet ikke hvilken bekledning personen eller personene har hatt, men de har trolig brukt et falskt tjenestebevis. Videre har de tatt seg inn i boligen under påskudd av å skulle sjekke noe. Beboerne har hatt en dårlig magefølelse og kontaktet oss, sier Mæhlumsveen.

Viktig å varsle

Brann- og redningssjefen sier det er både riktig og viktig at beboerne tar kontakt med dem om dette.

- Vi har ingen oppdrag i dette området akkurat nå. Dessuten bruker vi alltid uniform og gyldig tjenestebevis, og vi er sjelden alene ute på oppdrag. Dersom noen fra feiervesenet kommer, så varsles det alltid skriftlig i forkant. Det er veldig beklagelig at folk med uærlige hensikter gjør slikt. Det undergraver tilliten vi i brann- og redningstjenesten har i befolkningen, sier han.

Nå håper han politiet får tak i de som står bak de uærlige besøkene.