- Jeg hadde egentlig avskrevet muligheten til å få med meg supermånen eller måneformørkelsen på grunn av værmeldinga. Men da jeg var ute like etter midnatt, så jeg at det kunne bli fine forhold likevel, forteller Kaja Rindal Bakkejord.

Fikk du med deg nattens måneformørkelse eller supermåne? Da vil vi gjerne se dine bilder. Bruk #adressa eller send bildet her.

Natt til mandag fikk hun med seg det astronomiske fenomenet supermåne fra verandaen på Strindheim. Fenomenet oppstår når er så nær jorden som den kommer, noe som gjør at den ser ekstra stor ut.

- Det er ikke hver dag man har slik utsikt fra verandaen, det er helt sikkert, sier Bakkejord til Adresseavisen.

I april inntraff en fullstendig måneformørkelse. I denne videoen kan du se formørkelsen på 45 sekunder.

- Det kostet

Utstyrt med telelinse og en god porsjon tålmodighet ble drømmebildene sikret. Men Bakkejord legger ikke skjul på at det kostet.

Månen var nemlig på sitt nærmeste punkt klokka 2 natt til mandag.

Les også: Slik så månen ut i natt

- Jeg er litt trøtt i dag, for å si det sånn. Jeg la meg rundt klokka 3.30 i natt, for da skyet det over. Så selve formørkelsen fikk jeg ikke bilde av. Men da jeg kom meg under dyna fikk jeg utsikt til månen gjennom vinduet. Da fikk jeg noen glimt av formørkelsen likevel, forteller den ivrige fotografen.

- Ville ikke vært foruten

Og selv om det kun ble små gløtt av selve måneformørkelsen, er hun klar på at opplevelsen var verdt en natt med lite søvn.

- Jeg ville ikke vært foruten dette, sier Bakkejord.

Les mer om supermånen og måneformørkelsen her.

Neste gang man kan oppleve både supermåne og måneformørkelse på samme tid, skjer ikke før i 2033. Bakkejord krysser fingrene for litt bedre værforhold om 18 år.

- Vi får håpe at det ikke blir overskyet neste gang. Det hadde vært moro å få med seg formørkelsen i like klart vær som supermånen, sier hun.

Kaja Rindal Bakkejord fikk med seg supermånen fra verandaen på Strindheim natt til mandag. Foto: Privat