En rytmisk dunkelyd har preget lydbildet i østlige deler av Trondheim de siste ukene.

SE OG HØR LYDKILDEN I VIDEOEN OVER

- Gjennomtrengende lyd

En av dem som bor nærmest støykilden beskriver lyden slik:

- Det er en forferdelig hard, gjennomtrengende og irriterende lyd. Det er metall mot metall og det går tydeligvis ganske hardt for seg. Vi hører det utrolig godt og det starter før vi har tenkt å våkne, sånn i 7-tida. Så holder det på til klokka åtte på kvelden, med noen pauser innimellom, forteller Edvard Aarnes.

- Vet du hvor lyden kommer fra?

- Jeg har jo skjønt at noen driver og slår noe ned i jorda, og da jeg gikk meg en tur så jeg jo raskt hvor lyden kom fra. Men vi har ikke fått noe nabovarsel om at dette skulle skje.

- Håper du de slutter snart?

- Ja! Helst i går, for det er veldig irriterende, sier Aarnes.

foto
- Det er en forferdelig irriterende lyd, sier nabo Edvard Aarnes.

Tine står bak

Lyden kommer fra anlegget til Tine-meieriet på Tunga der det nå utføres fundamentering til et nytt lagerbygg.

- Vi driver nå med pæling i forbindelse med dette lageret. Lageret blir på to etasjer og skal blant annet brukes til emballasje. Bygget skal stå ferdig i august, forteller pressevakt hos Tine, Øystein Syrstad.

foto
Her bygger Tine et nytt lagerbygg på 630 kvadratmeter som skal stå ferdig i august 2018.

Ifølge Syrstad er det sendt ut nabovarsel om arbeidet. Pælingen har pågått i tre uker og skal etter planen avsluttes i løpet av denne uken.

- Vi tar kontinuerlige rystelsesmålinger for å hindre at bygninger blir skadet av dette arbeidet. Men vi har forståelse for at lyden kan være irriterende for dem som bor nærmest. Men snart er det altså over, lover Syrstad.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.