Foreløpig er det ikke bekreftet hvem som firer RBK-flaggene som er heist i forbindelse med kveldens kamp i Europaligaen mellom Rosenborg og Zenit St. Petersburg.

En person har ringt Adresseavisen og tipset om at det er Zenit-supportere som forsyner seg av flaggene. Det er ikke bekreftet at det er russere som har tatt flaggene, men flere flagg er fjernet.

Les også: RBK kan mangle to av tre midtbanespillere i skjebnekampen

40 russere har ankommet

- Vi vet at det er ankommet en buss med 40 Zenit-supportere til Lerkendal. Disse har begynt å bevege seg ned mot sentrum. Vi har ikke fått noen rapporter om at disse har tatt RBK-flagg, sier operasjonsleder i politiet Trond Volden.

foto
Flere RBK-flagg er fjernet i området Elgeseter. Foto: Terje Svaan

Returoppgjøret mellom Rosenborg og Zenit spilles på Lerkendal i kveld. Det er ventet 600 russiske fotballsupportere til byen. Sist Zenit spilte på Lerkendal ble det kastet bluss mot spillerne og flere russiske supportere ble arrestert.

Les også: – Går man rundt og er redd, kan man like gjerne bli hjemme

foto
Foto: Terje Svaan

Frykter ikke bråk

– Det er solgt om lag 630 billetter til russiske fans. Vi har ekstra beredskap, som vi har rundt alle større arrangementer, og fryktet nok litt hva som kunne komme da RBK trakk Zenit opp av hatten. De har jo rykte på seg for ikke å være «mors beste barn». Men etter å ha vært i Russland sammen med en annen fotballkollega, hvor vi fikk veldig god dialog med russisk politi, er denne frykten ubegrunnet, sa divisjonsleder i politiet Håkon Jørgensen til Adresseavisen tidligere i uken.

Les også: – Russisk politi har kontroll på hvem som kommer

Politiet har flere patruljer ute i byen i forbindelse med kampen.