Mandag 20. juni innførte AtB sommerruter. Det medfører færre avganger og fulle busser i fylket.

Lene Sørensen pendler fra Melhus til Trondheim. Hun sier sommerrutene gjør det vanskelig å benytte buss hjem fra jobb.

- Når bussen er full, kjører den forbi når det ikke er plass. Da må jeg stå og vente til det kommer en som ikke er like full. På mandag kjørte to busser forbi. Da sto jeg og ventet fra litt før klokken 15, og kom ikke med bussen før nærmere 16.30, forteller Sørensen.

Sniker du på bussen? Dette skjer hvis du blir tatt

- Starter for tidlig

Sommerrutene til bussene følger skoleferien.

- Det som er litt spesielt i år er at skolen slutter på tirsdag. Derfor er kalenderen forskjøvet. Sommerrutene er ferdig i uke 33, og starter derfor opp én uke før vanlig. Så det blir bra i den enden av sommeren, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB.

Lene Sørensen benytter buss nummer 38, og påpeker at det sjelden er skoleungdom på bussene hun bruker til og fra jobb.

- AtB burde ikke kutte rutene som går tidlig på morgenen, og når folk slutter på jobb fra klokken 15. Jeg synes sommerrutene starter 2-3 uker for tidlig, sier Sørensen og påpeker at busstilbudet til Melhus generelt er veldig bra.

Les også: Biltrafikken øker i Trondheim

Setter inn ekstra busser

AtB forteller at de har en rekke busser som settes inn ved behov. Dette vurderes fortløpende av bussoperatører, og betyr at det kan sendes to busser på avganger med mange reisende.

- Det settes inn ekstra kapasitet denne uken og neste uke, både på by- og regionruter. Det er færre avganger, men flere busser per avgang. Nå er det behov på litt andre tidspunkter enn kun i rushtiden, så dette gjør vi for å dekke opp behovet for de reisende, sier Opsal.

Buss 38, som er en pendlerbuss, er én av rutene hvor det settes inn ekstra kapasitet på avganger med behov, opplyser hun.

- Denne uken og neste er det forventet fulle busser. Folk er ikke ute i ferie, så det blir en overgang. I tillegg er det en del som skjer i byen, sier Opsal.

Hun viser til at arrangementer som Martnan og Skandiacup medfører flere reisende, også utenfor rush. I tillegg påvirker torsdagens feiring av kongejubileet busstrafikken i Midtbyen.

foto
Mange ventet på buss fra Lade torsdag ettermiddag. Foto: Terje Visnes
foto
Mandag forteller Lene Sørensen at hun ventet over én time før hun fikk plass på en buss hjem fra jobb. Foto: Privat
foto
Grethe Opsal i AtB sier de setter inn ekstra busser på avganger med mange reisende i sommer. Foto: Adresseavisen