To uker etter skolestart har han og klassevenninne Lisa Welo ennå ikke hatt en full skoledag. Det har vært noen timer her og der, og flere hele fridager. Ved Strinda har 70 lærere vært i streik siden 11. august.

– Det har vært veldig mye surr, sier Stephan.

- Det har vært helt kaotisk, sier Lisa.

De er ferske elever ved Strinda videregående skole denne høsten, og hadde gledet seg til skolestart i ny skole, med nye lærere og nye venner.

- Men vi har ikke møtt kontaktlæreren ennå. Hun har vært i streik. Og jeg kjenner kanskje bare fem i klassen min, forteller Lisa.

Kort dag

Ved 11-tiden i dag kom de ut fra skolen, vel vitende om at nå er lærerstreiken over. Men mandagen var preget av at de streikende lærerne fortsatt ikke er tilbake i klasserommet. Derfor ble det bare undervisning av lærere som ikke har vært i streik.

- Vi har hatt matte. Senere i dag skal vi ha fremmedspråk, forteller Stephan.

- Men vi har hørt at lærerne er på jobb igjen nå. I morgen blir det full skoledag. Da starter vi klokken 8.15. Så skal vi ha naturfag, kroppsøving, samfunnsfag og matte, forteller Lisa.

Digg å sove lenge

De har blandede følelser rundt det at streiken nå er over.

- Det har vært litt koselig å sove lenge og sove til klokka ti. Det har vært litt digg med ekstra ferie, sier de.

- Men det blir veldig godt å komme i gang igjen, og få litt system og ordning på hverdagen, sier de.

Nå er de forberedt på at det blir ekstra mye jobbing fremover.

- Jeg håper det ikke blir for mye å ta igjen. Og så håper jeg at lærerne tilrettelegger undervisningen for oss, sier Lisa.