Bekymret for datteren som er arrestert av gresk politi

Utenriksdepartementet er i dialog med greske myndigheter etter at tre frivillige norske hjelpearbeidere skal være pågrepet av gresk politi i Idomeni i Hellas.

Norske hjelpearbeidere hjalp flyktningene da de ble møtt med tåregass på grensen mellom Hellas og Makedonia. 

Saken oppdateres.

- Vi er kjent med saken og har opprettet dialog med greske myndigheter, sier Kristin Enstad, pressetalsperson i Utenriksdepartementet til Adresseavisen i 13-tida torsdag. Hjelpearbeiderne befinner seg i Idomeni ved grensen til Makedonia, der de hjelper flyktninger.

Hun forteller at det skal dreie seg om tre norske hjelpearbeidere som de gir konsulær bistand.

Får ikke kontakt

- Jeg er veldig bekymret. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de skal ha arrestert hjelpearbeidere,  sier moren til en av de arresterte. Moren som bor i  Trondheim fikk vite om hva som hadde skjedd onsdag kveld gjennom moren til en annen norsk frivillig.

- Datteren hennes hadde ringt og fortalt om arrestasjonen. Selv får jeg ikke kontakt med datteren min, sier moren.

Datteren har tilbragt flere måneder i Hellas og har også vært i Libanon for å hjelpe flyktninger. Hun har vært tilknyttet ulike organisasjoner.

- Hun har et stort hjerte for saken, sier moren. Datteren er 27 år.

29 arrestert

Moren i Trondheim har oppfattet at hjelpemedarbeiderne visstnok har blitt transportert til et fengsel i Kilkis, en by et stykke unna grensen mot Makedonia

- Vet du hvorfor de er arrestert?

- Det er vanskelig å forstå. Det skulle visstnok dreie seg om at de hadde gått med walkie-talkier. Jeg har ikke hørt om at de skal ha hatt problemer med politiet før, og kan ikke tenke meg at datteren min har vært i opposisjon til politiet på noe vis, forteller moren.

Adresseavisen har fått vite at det skal være et fengslingsmøte i forbindelse med saken i dag.

Northern Lights Aid

Henrik Kjellmo Larsen, kommunikasjonsansvarlig i Northern Lights Aid, opplyser til Adresseavisen at de i 21-tiden onsdag fikk informasjon om at 29 frivillige hjelpearbeidere var pågrepet av gresk politi i Idomeni.

- To eller mulig tre av disse er nordmenn, sier Kjellmo Larsen.

De norske hjelpearbeiderne jobber tett med den norske, frivillige organisasjonen Northern Lights Aid, men Kjellmo Larsen presiserer at de pågrepne skal tilhøre andre organisasjoner.

På forsiden nå