82 skadd under uvær på festival i Tyskland - nå stanses festivalen

Titusenvis av festivaldeltakere sendes hjem fra Rock am Ring. Uværet fikk tyske myndigheter til å stanse musikkfestivalen hvor 82 mennesker ble skadd i lynnedslag.

Saken oppdateres.

Festivalen fortsatte lørdag etter å ha blitt herjet av uvær for annen dag på rad, men da kveldens konserter var over besluttet myndighetene at nok var nok.

Festivalarrangørene opplyser via Facebook at hele programmet på festivalens siste dag, søndag, er avlyst.

Rock am Ring har vært svært uheldig med været i år, og festivalområdet på den tidligere flybasen Mendig ble tidlig gjort om til et stort gjørmebad. Det er utsiktene til mer regn og uvær som setter punktum for rockefestivalen i delstaten Rheinland-Pfalz.

- På grunn av værmeldingene har myndighetene i Mendig trukket tilbake tillatelsen for den tredje dagen, uttaler arrangørene.

LES OGSÅ: Halve USA forbereder seg på uvær

Alvorlige lynskader

Det var på festivalens åpningsdag fredag at lynet slo ned da et tordenvær passerte rett over festivalområdet, som ligger rundt åtte mil sør for storbyen Köln. Konsertene ble stanset i rundt halvannen time mens ambulansepersonell hjalp de skadde og brakte dem til sykehus.

Minst 15 av de 82 lynofrene ble omtalt som alvorlig skadd. Festivalen kunne deretter fortsette for de rundt 90 000 publikummerne som fortsatt var til stede.

Lørdag ble imidlertid konsertene igjen stanset på grunn av varsel om at et nytt uvær var på vei. Det viste seg å være midlertidig.

LES OGSÅ: Mange barn skadd i lynnedslag i Europa

LES OGSÅ: Kritisk for ett barn etter lynnedslag i Paris

Red Hot Chilli Peppers-konsert

Da været lettet seg i kveldingen, flokket titalls tusen entusiastiske fans flokket seg til sceneområdet for å høre California-bandet Red Hot Chilli Peppers sent lørdag kveld.

To timer etter midnatt gikk rockebandet The BossHoss fra Berlin på scenen foran flere tusen utholdende publikummere i gjørma.

Men så var det over. Trusselen om nytt uvær og frykt for en reprise på fredagens lynnedslag, fikk myndighetene til å sette ned foten. Festivaldeltakerne fikk beskjed om å forlate området senest klokken 12 søndag.

Lynnedslag i fjor

Det er ikke første gang Rock am Ring rammes av lynet. I juni i fjor ble 33 personer skadd da to lynnedslag rammet festivalen med tre timers mellomrom.

Kraftig regn har den siste uka ført til flom og oversvømmelser i flere områder i Tyskland, Frankrike, Romania og Belgia. Totalt har uværet krevd minst 18 menneskeliv, 11 av dem i Tyskland.

I Bayern ble fire mennesker skadd søndag da lynet slo ned i huset deres, og i Bonn lenger nord har bystyret satt krisestab på grunn av oversvømmelsene.

LES OGSÅ: Trump vil beskytte golfbane mot klimaendringer

På forsiden nå