- Vi håper det ikke utarter, sier Natalia Jordhøy fra Trondheim.

Få timer etter at hun og tre venner landet i Bulgaria og Sunny Beach for en ukes ferie, startet skyting på en av de mange restaurantene ii feriebyen.

- Vi gikk forbi stedet, og det var politi og ambulanse på plass. Vi stoppet litt opp, men det virket ganske rolig. Vi gikk ganske raskt videre for å finne en plass for å spise mat, sier hun.

- Håper det ikke utarter

Ikke lang tid etterpå kom meldinger fra Trondheim, og etterhvert skjønte gjengen det hadde vært skytedrama.

- Vi snakket om det, og vi håper selvfølgelig det ikke utarter med hevnreaksoner også videre, sier hun.

Etter at de hadde spist gikk de samme vei tilbake, men da var sperrebånd kommet opp rundt restauranten.

Bulgarske Kanal 3 melder at det dreier seg om et narkooppgjør, og at det var en kjent narkobaron og hans livvakter som ble beskutt. De skal være alvorlig eller livstruende skadd.

- Blir du redd når det skjer slike ting rett ved der dere bor?

- Nei. Man kan ikke forutse at det skjer slike ting, og det virket ganske rolig nå. Tar man forholdsregler så går det som regel bra, sier hun.

30 nordmenn midt i dramaet

Mens reisefølge fra Trondheim ikke fikk med seg så mye , ble det en sjokkopplevelse for et reisefølge på 30 andre nordmenn. De havnet midt i dramaet, melder TV 2. En av disse var Lisbeth Stoltz, som til NTB forteller at de satt på restauranten da de hørte skyting ved 20-tiden.

– Først trodde vi det var noen som skjøt opp raketter, men så hører vi det single i glass og ser folk komme løpende. Det var hyling og skriking, og vi fikk kastet oss under bordet, sier hun.

Sammen med noen andre klarte hun å ta seg ut fra restauranten, og opp en trapp i nærheten.

– Kom mot meg

– Da ser jeg seks svære menn med pistol komme gående mot meg. Jeg tenkte at jeg måtte holde meg helt rolig, og gikk sakte mot mennene. Den ene av mennene sa at jeg ikke skulle være redd, og at det ikke var meg de var ute etter, sier Stoltz.

Hun forteller at hun da la på sprang og at hun og resten av reisefølget kom seg i trygghet.

– Det varte kanskje i 10-15 minutter, men for meg føltes det ut som en evighet. Det var helt grusomt, sier Stoltz.

Stoltz har vært en uke i Bulgaria og reiser hjem natt til torsdag. De har egentlig bestilt ny tur til samme sted i løpet av året, men onsdagens hendelse gjør at hun nå tviler på om hun vil dra tilbake.

Star Tour opplyste ved 22-tiden til NTB at det eneste de vet er at det har vært skyting på restauranten og at de jobber med å få oversikt over gjester og ansatte.

Natalia Jordhøy er i Sunny Beach med venner, og var ikke langt unna da skytingen fant sted. Foto: Privat