Over 70 prosents valgdeltakelse i Storbritannia

London (NTB-Ritzau): Foreløpige tall viser at over 70 prosent av de stemmeberettigede deltok i torsdagens folkeavstemning i Storbritannia. Det er betydelig høyere enn ved parlamentsvalg i landet.

Saken oppdateres.

Ved 2.30-tiden hadde 200 av landets 382 valgkretser rapportert inn tall for valgdeltakelse. De viser at 72,1 prosent møtte opp for å si sin mening om fortsatt britisk medlemskap i EU, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det var på forhånd spekulasjoner om hvorvidt dårlig vær ville få mange til å holde seg hjemme, og i London brøt undergrunnsbanen sammen noen steder.

Mange har ment at brexit-siden ville tjene på lav valgdeltakelse, ettersom de som vil ut av EU var regnet som mer stabile velgere. Samtidig er det pekt på at mange av dem som støtter en utmeldelse, tilhører grupper som normalt har lavere valgdeltakelse. (©NTB)

På forsiden nå