Irland legger økonomisk beredskapsplan

Dublin (NTB-AFP): Etter fredagens brexit frykter Irland kraftig nedgang i landets økonomi, som har sterke bånd til Storbritannia.

Saken oppdateres.

Etter at det ble klart at Storbritannia forlater EU, har frykten for økonomiske, politiske og sosiale konsekvenser, spredt seg i Irland. Mandag avholdt den irske statsministeren Enda Kenny hastemøte med nasjonalforsamlingen i Dublin.

– Det er viktig å huske på at Irland – et lojalt medlemsland i EU – vil fortsette å arbeide innenfor EU. Samtidig har Irland unike bilaterale interesser i Storbritannia, inkludert i Nord-Irland, og regjeringen vil også måtte arbeide tett med den britiske regjeringen og administrasjonen i Nord-Irland, sa Kenny før møtet.

Det er forventet at statsministeren vil gjøre rede for en beredskapsplan for å håndtere Storbritannias utgang av EU, ettersom Irland er det landet som kan bli hardest rammet av alle EU-landene.

Irland mener det er avgjørende at Storbritannia forblir en del av EUs frihandelsområde, men dette vil bli avgjort av EU. Irland vil ikke ha muligheten til å forhandle separat med Storbritannia. Spesielt kostnader rundt eksport og import bekymrer det irske folket akkurat nå. (©NTB)

På forsiden nå