Evakueringen skulle etter planen ha begynt i 5-tiden onsdag morgen, men først en drøy time senere kjørte nærmere 20 grønne busser inn i de tidligere opprørskontrollerte områdene.

Tre timer senere sto bussene fortsatt ved utkanten av Salaheddin, et av nabolagene som inntil nylig var kontrollert av opprørere. Flerre av sjåførene satt ifølge øyenvitner og sov bak rattet.

Les også: FN krever tilgang til Øst-Aleppo

Står ved lag

Hvorfor evakueringen er utsatt, hadde ingen noen god forklaring på. En talsmann for opprørsgruppen Nureddine al-Zinki sier at avtalen som er inngått med regimet, står ved lag.

– Avtalen gjelder stadig. Våpenhvilen holder inntil videre, sier Yasser al-Youssef.

Ifølge Youssef skal sivile og sårede evakueres først, før det deretter er opprørernes tur. Ifølge talsmannen innebærer avtalen at opprørerne får ta med seg håndvåpen.

Strid om våpen

Onsdag morgen anklaget en annen talsmann regimet for å ha gått tilbake på denne delen av avtalen og at de nå nekter opprørerne å ta med seg våpen på bussene som skal evakuere dem.

– Regimet har gått tilbake på avtalen. De sa at krigerne kunne få ta med seg lette våpen og at de bare kunne dra til Idlib-provinsen, sier Hadi al-Bahra, den tidligere lederen i Syrias største opposisjonsgruppe.

Idlib-provinsen ligger vest for Aleppo og kontrolleres av opprørere.