Erdogan med nytt utfall mot Nederland

Nederland skal få betale prisen for sin "skamløse" behandling av tyrkiske statsråder, sier president Recep Tayyip Erdogan. 

Saken oppdateres.

– Hallo Holland, dersom dere ofrer de tyrkisk-nederlandske forbindelsene på grunn av onsdagens valg, så kommer dere til å måtte betale prisen, sa Erdogan under et folkemøte i Istanbul søndag.

Han viste til behandlingen av utenriksminister Mevlut Cavusoglu og familieminister Fatma Betul Sayin Kaya til del, som lørdag ble nektet å holde møte for tyrkiske innvandrere i Rotterdam.

Erdogan gjentok videre sin krasse karakteristikk av nederlenderne fra lørdag, da han i en tale omtalte dem som "nazi-levninger" og "fascister".

– Bare slike regimer vil forby utenriksministre adgang, sa han.

– Jeg trodde at nazismen var over, men det var feil. Nazismen lever i Vesten, fortsatte den tyrkiske presidenten.

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu varsler også tyrkisk gjengjeldelse mot Nederland og sa søndag at det ikke lenger holder med en unnskyldning.

Nederlands statsminister Mark Rutte gjorde det på arrogant vis klart at jeg godt kunne komme til landet og levere tulipaner og gå på museum, men at jeg ikke fikk lov til å møte tyrkere som bor i landet, sa Cavusoglu.

Søndag ankom den tyrkiske utenriksministeren Metz i Frankrike, der myndighetene har gitt ham grønt lys til et møte med tyrkiske innvandrere.

Bakgrunnen for at de tyrkiske statsrådene ønsker å holde politiske møter i andre europeiske land, er neste måneds folkeavstemning i Tyrkia. Da skal velgerne ta stilling til om president Recep Tayyip Erdogan skal få mer makt.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå