Volkswagen tilbakekaller over 4 millioner biler i Kina

Bilprodusenten Volkswagen skal tilbakekalle over 4.8 millioner biler solgt i Kina på grunn av mulige problemer med kollisjonsputene. 

Bilene som tilbakekalles er utstyrt med airbager produsert av det japanske selskapet Takata, ifølge Kinas forbrukerombud.   Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

Den tyske bilprodusenten skal tilbakekalle 4.86 millioner biler solgt på det kinesiske markedet, skriver Financial Times.

Bilene som tilbakekalles er utstyrt med airbager produsert av det japanske selskapet Takata, ifølge Kinas forbrukerombud. Tilbakekallingen, som trer i kraft i mars 2018, omfatter både importerte og kinesiskproduserte kjøretøy, noen av dem fra 2005.

I tillegg til Volkswagen har også andre produsenter tilbakekalt biler på grunn av en mulig feil med kollisjonsputene fra den japanske produsenten. Takata opplyste i juni at de hadde sendt inn konkursbegjæring i det som har vært bilindustriens største sikkerhetsskandale.

Tidligere i september ble det kjent at nesten 2 millioner Volkswagen-biler tilbakekalles i Kina på grunn av feil på bensinpumpen, som kan føre til at motoren stanser.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå