Trump hyller Kinas president 

Donald Trump har gratulert Kinas president Xi Jinping med en ny periode som leder for landets kommunistparti. – En enestående opphøyelse, mener Trump.

Saken oppdateres.

– Xi Jinping er en mektig mann. Jeg mener han er en veldig bra person, sier den amerikanske presidenten til TV-selskapet Fox.

Trump tror Xi nå kan gi inntrykk av å være «kongen av Kina». Det har knapt skjedd før i Kina at noen stiger i gradene slik Xi gjør, mener Trump.

Xi ble denne uken som ventet utpekt til leder av kommunistpartiet for en ny femårsperiode – og i tillegg fikk han navnet sitt skrevet inn i partiets «grunnlov». Kommunistpartiet har all politisk makt i Kina, og Xi ble gjenvalgt som leder av partiets sentralkomité.

Trump mener forholdet mellom ham og Xi er svært godt, og de to skal møtes når den amerikanske presidenten besøker Kina neste måned.

– Noen vil si vi har det beste president-til-president-forholdet, framholder Trump.

I en Twitter-melding skriver Trump at han har snakket med Xi og gratulert ham med den «enestående opphøyelsen». De to diskuterte også handel og konflikten om Nord-Koreas raketter og atomvåpen.


(©NTB)

På forsiden nå