General i Myanmar straffes med amerikanske sanksjoner

USA iverksetter sanksjoner mot en general i Myanmar. Straffetiltakene er de første siden forholdet mellom de to landene begynte å bli bedre for fem år siden. 

Saken oppdateres.

Sanksjonene mot generalen Maung Maung Soe kommer som en følge av militæroperasjonen mot den muslimske rohingya-minoriteten vest i landet som Maung har stått i spissen for.

Ifølge Leger Uten Grenser døde minst 9.400 rohingyaer mellom 25. august og 24. september i år. Om lag 6.700 ble drept i voldshandlinger, og siden slutten av august har over 620.000 rohingyaer flyktet til Bangladesh.

Det amerikanske finansdepartementet kunngjorde torsdag at 13 personer i en rekke land blir rammet av den nye runden med amerikanske sanksjoner. Blant dem er også Gambias tidligere president, datteren til Uzbekistans avdøde diktator og sønnen til Russlands riksadvokat.

Myanamars tidligere militærjunta var rammet av internasjonale sanksjoner som følge av mangelen på demokrati og grove brudd på menneskerettighetene. Men disse ble opphevet etter hvert som landet tok skritt i demokratisk retning.

I 2012 begynte USA å oppheve de strenge økonomiske og politiske sanksjonene. Det har ikke kommet signaler om at disse skal strammes inn igjen. I stedet er det snakk om sanksjoner mot enkeltpersoner.

(©NTB)

På forsiden nå