Døde etter å ha spist riskake

To mennesker døde og syv er innlagt med kritiske skader.

Delikatesse: Hvert år så spises det mange tonn med Mochi-kaker i Japan. Nesten alle den første uken i januar.   Foto: scanpix (ill.foto)

Saken oppdateres.

Den årlige tradisjonen med å spise Mochi - en type japansk riskake - på nyåret ble i år ekstra dramatisk for Japan.  Så langt er to mennesker døde og tilstanden er kritisk for minst syv andre i skrivende stund, etter å ha spist de tradisjonelle riskakene under nyttårsfeiringen.

LES OGSÅ: Japansk kvinne mistenkt for å ha knust eks-kjærestens 54 fioliner

Totalt skal 15 mennesker så langt ha blitt innlagt på sykehus etter å ha spist Mochi-kake de to siste døgnene, skriver South China Morning Post.

Vanskelig å tygge

Mochi-kakene har i flere hundre år vært en del av den japanske nyttårsfeiringen. De klebrige riskakene er laget på en måte som gjør at de blir spesielt klissete og vanskelig å fordøye. Hvert år så krever spisingen av Mochi-kaker menneskeliv, melder Kotakus reporter Brian Ashcraft i dag.

Sukkersøtt: Mochi-kakene selges i alle størrelser og fasonger. Foto: Scanpix. 

 

Mochi-kakene, som selges i enorme mengder hver januar, er laget av ris som er slått ( bokstavelig talt) til en seig pastalignende substans. På grunn av at kakene er så seige så går det hvert år ut advarsler fra brannvesenet i Japan om at kakene bør skjæres i små biter før de spises. Det er spesielt eldre og små barn som er utsatt for å kveles av Mochi-kakene.

Lager mochi: For å lage mochi må en slå på risen med spesialbygde kjevler i timesvis. Foto: Scanpix. 

 

Offentlig advarsel

Nå har japanske myndigheter gått ut med en offentlig advarsel om både hvordan spise kakene og hva du bør gjøre i en nødsituasjon der Mochi-pastaen setter seg fast i halsen.

Hver japaner spiser i gjennomsnitt èn kilo Mochi i året. Dette nesten utelukkende i løpet av den første uken i januar.

På forsiden nå