Somaliske al-Shabaab har drept fem angivelige spioner

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab sier den har drept fem menn som var anklaget for å ha spionert for somaliske, kenyanske og etiopiske myndigheter.

Saken oppdateres.

Nyheten ble onsdag kunngjort på al-Shabaabs radiostasjon Andalus.

De fem ble ifølge øyenvitner bundet til stolper på en offentlig plass i byen Kuntuwarey i regionen Lower Shabelle tirsdag kveld før de ble skutt av maskerte menn. Før dette leste en selverklært dommer opp dommen foran en folkemengde.

Al-Shabaab kjemper for å innføre et strengt islamistisk styre i Somalia, men har de siste årene mistet territorium. Gruppa har erklært lojalitet til al-Qaida, og den gjennomfører med jevne mellomrom svært blodige terrorangrep, spesielt i hovedstaden Mogadishu.

Al-Shabaab har også gjennomført flere angrep i Kenya, og onsdag opplyste kenyanske myndigheter at fem politifolk er drept i regionen Mandera nord i landet, og at det er mistanke om at al-Shabaab står bak.

Politifolkene befant seg i et kjøretøy da de ble angrepet tirsdag kveld. Flere andre politifolk ble såret, opplyser den regionale tjenestemannen Mohamud Saleh.

Mandera ligger like ved grensen til Somalia og Etiopia.

Kenya har utplassert styrker i Somalia for å kjempe mot al-Shabaab.

USA har trappet opp droneangrepene mot al-Shabaab etter at Donald Trump ble president. I fjor gjennomførte amerikanske styrker over 30 droneangrep i Somalia.

Ifølge USAs Afrika-kommando ble to medlemmer av al-Shabaab drept i et luftangrep 50 kilometer vest for Mogadishu tirsdag.

(©NTB)

På forsiden nå