Trump:

- Syria-avgjørelse vil komme snart

President Donald Trump sier han vil møte sine rådgivere for å drøfte Syria og at en beslutning vil komme «ganske snart».

President Donald Trump på torsdagens møte med flere delstatsguvernører og kongressrepresentanter. På møtet sa Trump at han vil drøfte USAs eventuelle svar på det antatte kjemiske angrepet i Syria med sine rådgivere.   Foto: AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Vi skal ha et møte om Syria i dag. Så får vi se hva som skjer, sa Trump under et møte med flere guvernører og kongressrepresentanter i Det hvite hus torsdag.

Les også: - USA og og Russland vil ikke skyte på hverandre

Tidligere torsdag skrev han på Twitter at han aldri har sagt når Syria vil bli angrepet. Onsdag truet han med at raketter «vil komme» til Syria.

– Har aldri sagt når et angrep på Syria vil finne sted. Kan skje veldig snart, eller ikke så snart i det hele tatt! skrev Trump.

Les også: Trump: Har aldri sagt når Syria vil bli angrepet

Både USA og Frankrike har gjort det klart at de vurderer rakettangrep på Syria som svar på det antatte giftangrepet i byen Douma. Russlands ambassadør i Libanon har truet med å skyte rakettene ned og angripe utskytingsstedene.

Etter dette tvitret Trump at Russland bør gjøre seg klar, siden rakettene «vil komme».

Les også: Macron mener å ha bevis for at Assad utførte gassangrepet

Les også: FNs generalsekretær advarer mot å la Syria-situasjonen komme ut av kontroll

Russland: Fare for krig

Russlands FN-ambassadør gir uttrykk for at det er fare for krig mellom Russland og USA i Syria, og sier at det viktigste nå er å avverge en slik utvikling.

– Det vi umiddelbart prioriterer, er å avverge krigsfaren, sa FN-ambassadør Vassilij Nebenzia etter et lukket møte i FNs sikkerhetsråd torsdag.

På spørsmål om han refererer til krig mellom Russland og USA, svarer han:

– Vi kan ikke utelukke noen alternativer, dessverre.

Ennå ikke tatt beslutning

President Donald Trump har ennå ikke tatt noen beslutning om hvordan USA skal reagere på det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

Det opplyste talskvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, etter torsdagens møte mellom Trump og hans sikkerhetsteam.

– Vi fortsetter å vurdere etterretningsinformasjon og deltar i samtaler med våre partnere og allierte, sier Sanders.

Hun sier også at Trump etter planen skal snakke med Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May torsdag kveld.

På forsiden nå