USAs tidligere justisminister hardt ut mot Trump på Twitter

USAs tidligere fungerende justisminister, Sally Yates, går hardt ut mot president Donald Trump etter hans møte med Russlands president Vladimir Putin.

USAs tidligere fungerende justisminister, Sally Yates, mener Trump velger Russlands interesser over USAs. 

Saken oppdateres.

– Ikke bare valgte vår president i dag en tyrann framfor enn sin egen etterretning, han valgte også Russlands interesser foran landet han har sverget å beskytte, skriver Yates på Twitter.

– Alle amerikanere bør heve stemmene sine. La verden høre hva vi står for, skriver hun videre.

Uttalelsen kommer etter at Trump i Helsingfors nektet å stille seg bak konklusjonen fra amerikansk etterretning om at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016. Senere samme dag la presidenten ut en melding på Twitter hvor han sa at han har stor tillit til USAs etterretning.

– Som jeg sa i dag, og mange ganger tidligere, så har jeg STOR tillit til MINE etterretningsfolk. Men jeg innser også at for å skape en lysere fremtid, så kan vi ikke bare fokusere på fortiden – som verdens to største atomvåpenmakter må vi komme overens, skrev Trump på Twitter mandag kveld.

Trump sparket Yates kort tid etter at han ble innsatt som president. Hun var visejustisminister i Obama-administrasjonen i to år før hun fungerte som justisminister i ti dager under Trump. Da ble hun løst fra stillingen fordi hun hadde instruert justisdepartementet til ikke å forsvare Trumps innreiseforbud. Siden da har hun politisk kritisert presidenten.

På forsiden nå