Flere kraftige jordskjelv på Lombok i Indonesia

Øya Lombok i Indonesia ble søndag rammet av flere jordskjelv. Det kraftigste hadde en styrke på 6,9.

Saken oppdateres.

Folk styrtet ut av husene sine da et jordskjelv inntraff i 11-tiden på formiddagen lokal tid. Dette hadde en styrke på 6,3 og forårsaket skader på nesten hundre bygninger.

På kvelden ble Lombok rammet av et kraftigere jordskjelv med en styrke på 6,9. Det ble utløst 20 kilometer under bakken noen kilometer sør for byen Belanting, opplyser U.S. Geological Survey.

– Vi sov i et evakueringstelt. Jeg hadde akkurat sovnet da det plutselig begynte å riste. Alle løp ut i gata mens de ropte og gråt, forteller den lokale innbyggeren Agus Salim til nyhetsbyrået AFP.

Han beskriver rystelsene som «ekstremt kraftige» og sier de førte til strømbrudd. Foreløpig er det ikke kjent om noen ble fysisk skadd, og noe tsunamivarsel ble ikke sendt ut.

For to uker siden ble turistøya Lombok rammet av et kraftig jordskjelv som kostet minst 460 mennesker livet. Over 13.000 mennesker ble skadd, og flere titusen bygninger ble lagt i grus.

Også dette skjelvet hadde en styrke på 6,9. Hvor store ødeleggelser jordskjelv forårsaker, avhenger imidlertid også av en rekke andre faktorer.

Indonesia er svært utsatt for jordskjelv siden landet ligger langs den såkalte ildringen rundt Stillehavet hvor ulike kontinentalplater og havbunnsplater møtes.


(©NTB)

På forsiden nå