Minst 13 drept i politiaksjon i Rio de Janeiro

Minst 13 mennesker er drept og 14 såret i en politiaksjon mot mistenkte narkoforbrytere i sentrumsnære favelaer i Rio de Janeiro, opplyser lokale myndigheter.

Saken oppdateres.

Tilstanden er alvorlig for den ene av de sårede, opplyser helsemyndighetene i byen. Ingen politifolk ble såret i skuddvekslingen, ifølge politiet.

Favelaene som militærpolitiet aksjonerte mot, ligger ved den sentrumsnære Santa Teresa-bydelen, som er blant de mest populære turistmålene i byen.

To gjenger som bedriver narkotikahandel har siden onsdag kjempet mot hverandre for å skaffe kontroll over favelaene, ifølge lokale meldinger.

Militærpolitiet skriver på Twitter at aksjonen skjedde i favelaene Fallet, Fogueteiro og Coroa. Der ble styrkene «møtt av skudd, og kamper brøt ut», heter det i uttalelsen.

– Da skuddvekslingen var over, ble sårede kriminelle funnet på gatene og fraktet til sykehuset Souza Aguiar, skriver politiet.

Politiet beslagla våpen, narkotika, granater og ammunisjon under aksjonen.

En firedel av Rio de Janeiros befolkning på seks millioner mennesker bor i favelaer.

Skuddvekslinger finner ofte sted i favelaer i Rio de Janeiro under kamper mellom rivaliserende gjenger, eller når politiet aksjonerer mot dem.

Byen er en av verdens farligste og har en årlig drapsrate på rundt 50 per 100.000 innbyggere.(©NTB)

På forsiden nå