Asiatiske børser for det meste opp tirsdag

De fleste asiatiske børser gikk opp tirsdag i påvente av utfallet av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.

Saken oppdateres.

Børsene både i Korea og Hongkong gikk merkbart fram med 0,5 og 0,9 prosent i løpet av handelen tirsdag. Også Shanghais Composite Index gikk opp 0,2 prosent. I Australia gikk Standard & Poor's ASX 200 indeks opp 0,4 prosent. Oppgang var det også på børsene i Taiwan og Singapore.

I Japan falt imidlertid Nikkei 22-indeksen 0,3 prosent. Også i Filipinene falt børsen.

Markedene avventer nå utfallet av det to dager lange rentemøtet i amerikanske Federal Reserve som starter tirsdag, og avsluttes med en kunngjøring av sentralbanksjef Jerome Powell onsdag. Markedene har priset inn uendret rente i USA i forkant, men det er forventninger om kutt fremover – kanskje allerede i juli.

Det er sentralbankmøter også i Japan og Storbritannia denne uken.

(©NTB)

På forsiden nå