Pride-arrangementer forbudt i tyrkiske byer

Tyrkiske myndigheter har lagt ned forbud mot pride-arrangementer i Istanbul og flere andre byer i landet, opplyser arrangørene.

Saken oppdateres.

Det er femte år på rad at Pride-arrangementer forbys i Istanbul. Også i turistbyene Antalya og Izmir ved Egeerhavet er det lagt ned forbud mot å markere LHBTI-samfunnets årlige feiring.

– Disse diskriminerende avgjørelsene er del av en stadig større og stadig mer bekymringsfull undertrykking av LHBTIs rettigheter i Tyrkia, sier Fotis Filippou, Amnesty Internationals visedirektør for Europa.

– Den samme intoleransen som har ført til at Istanbul Pride March har vært forbudt siden 2015, sprer seg rundt i landet og fratar LHBTI-personer retten til å feire, legger han til.

LHBTI er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner og interseksuelle.

Prideuken skulle ha startet i Istanbul mandag. Det har vært planlagt 70 arrangementer fram til 30. juni, da det var meningen at en pridemarsj skulle arrangeres på Taksim-plassen i sentrum av Istanbul.

Men myndighetene har avslått søknaden, og en annen søknad om å få holde arrangementet i utkanten av byen er fortsatt under behandling.

I fjor brukte politiet tåregass for å spre hundrevis av mennesker som trosset forbudet og forsøkte å gjennomføre marsjen.

(©NTB)

På forsiden nå